VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Ceny vánočních kaprů zůstávají stejné jako vloni

Jindřichohradecko– Vánočního kapra si na Jindřichohradecku iletos koupíme za stejné ceny jako vloni, a to jak od Rybářství Kardašova Řečice, tak izTřeboně.

27.11.2009 2
SDÍLEJ:

Výlov rybníka Potěšil na Lomnicku.Foto: Deník/Lenka Novotná

„Ceny měnit v regionu nebudeme. Náklady nám sice stouply, ale chceme zachovat službu pro místní lidi, i když tu máme i plno pytláků,“ uvedl výrobní ředitel Rybářství Kardašova Řečice Ladislav Štercl.

„Nejvíc kaprů dodáváme do Prahy. Příští týden tam začneme zavážet kapry první třídy a výběru do distribučních sádek v Lahovicích. První prodej začíná už 17. prosince v prodejních řetězcích Tesco. U nás v regionu si chodí lidé pro kapra až po 21. prosinci a často i na Štědrý den dopoledne,“ uvedl ředitel společnosti Fish Market, která je členem Skupiny Rybářství Třeboň, Rudolf Provázek.

Ten, kdo si chce koupit kapra za nejvýhodnější cenu, si může dojít na sádky, a to jak v Třeboni, tak v Kardašově Řečici nebo v Jindřichově Hradci. V těch třeboňských si mohou lidé nakoupit i rybí polotovary.

Pro mlsné jazýčky tam mají v nabídce podle Rudolfa Provázka například i candáta, jehož cena je 350 korun, nebo štiku za 315 korun, ale i sumce za 210 korun, včetně polotovarů z přilehlé zpracovny ryb.

Sezona nebyla podle rybářů špatná, ale ani nikterak výrazně příznivá. „V porovnání s minulými lety je o něco méně kapra výběrového nad 2,5 kila, ale lidé nemusí mít obavy, protože na našem trhu jich bude dostatek,“ vysvětlil Rudolf Provázek s tím, že rodiny si v regionu raději kupují šupinatého kapra kolem tří kil.

„Naštěstí se nám vyhnuly povodně, ale problémy nám působí v současné době teplo, kdy nám škodí ptáci na rybnících,“ uzavřel výrobní ředitel Rybářství Kardašova Řečice Ladislav Štercl.

Na podzimních výlovech se přihlížející často s pohledem na kádě plné ryb baví , která ryba a na jaký způsob je nejlepší. „Daleko lepší než kapr je amur, protože je větší a kosti se z něj snáz vybírají,“ slyšela jsem například. „Nejlepší je kapr na medu,“ zazněl další názor. Zajímavá myšlenka byla i ta, že kůže z kapra je moc tučná, proto se musí stáhnout. Zkrátka, co člověk, to jiný názor, ale bavit se lidé o chuťové výjimečnosti sladkovodních ryb dokáží donekonečna. Proč ne? Zkusit se může ledacos, já kapra na medu tedy nikdy nejedla, ale myslím, že se bez něj i obejdu. Podle mého názoru je totiž jakékoli komplikované vymýšlení u ryb zbytečné. Těším se totiž již nyní na vynikající štědrovečerní řízek z kapříka, který je nejlepší smažený na sádle, jak ho dělá moje maminka. Odborníci na zdravou výživu teď možná skřípou zuby, ale já mám jasno. Jednou za rok řízek nikomu neublíží. Navíc naše jihočeská krajina plná rybníků nás přímo vybízí ke zvýšené konzumaci ryb. Proč bychom si tedy nedali? renata.pavkova@denik.cz

Autor: Stanislava Koblihová

27.11.2009 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:
Ve hře Hrdý Budžes hraje Bára Hrzánová hlavní roli Helenky Součkové už od roku 2002. Při hraní využívá i zkušenosti z vlastního dětství.

V úterý se můžete vydat na koncert či do divadla

Herečka Květa Fialová.
AKTUALIZUJEME
15

Do filmového nebe odešla Květa Fialová, Tornádo Lou z Limonádového Joe

Předehra otevření dálnice u Budějovic byla trochu divoká

České Budějovice – Pro některé řidiče bude chystané otevření nového úseku dálnice u Českých Budějovic spojeno s hodně nepříjemnou zkušeností. Řidiče zaskočily změny v dopravním značení a řinčely plechy…

Nejstarší kniha Tábora přišla o mnohé taje. Probádali ji

Tábor - Zabalená v pergamenu, ovázaná provázkem, osahané listy, ručně psané často škrtané zápisky. Tak vypadá nejstarší táborská kniha, kterou oko veřejnosti už 30 let nespatřilo. Zachycuje husitské roky 1432 až 1452.

Klouby bez bolesti i po padesátce? Udržujte si váhu a sportujte

Písek - Ortopedii určitě během svého života navštívil každý z nás.

Klienti LORMu si osahali historii Hradce

Jindřichův Hradec – Muzeum Jindřichohradecka dlouhodobě spolupracuje s organizací LORM – Společnost pro hluchoslepé z. s.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení