VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Masokombináty ponesou společný název

Jihočeský kraj – Podniky Kostelecké uzeniny a Maso Planá, jehož součástí je masozpracovatelský závod ve Studené, vstoupí do nového roku jako jedna společnost, která ponese název Kostelecké uzeniny.

2.12.2009 3
SDÍLEJ:

Od nového roku budou společnosti Kostelecké uzeniny a Maso Planá působit na trhu pod jednotným názvem Kostelecké uzeniny. Výroba ve všech provozech by i po fúzi měla pokračovat. To platí i pro pobočku ve Studené (na snímku). Foto: Deník/Lenka Novotná

Uvedl to Pavel Kváč, generální ředitel společnosti Kostelecké uzeniny a výkonný ředitel společnosti Maso Planá, které patří skupině Agrofert. O fúzi bylo rozhodnuto na valných hromadách obou dosud samostatných společností.

Obě firmy dosáhly loni obratu přes šest miliard korun a zaměstnávaly přes dva tisíce pracovníků. Vedení společnosti plánuje další zvýšení tržeb. Proto by připravovaná fúze neměla mít na počet zaměstnanců větší dopad.

„Nadále však budeme dodávat na trh oblíbené výrobky jak pod značkou Kostelecké uzeniny, tak i Maso Planá,“ uvedl generální ředitel Pavel Kváč.

Pro zákazníky by se tedy na pultech obchodů měnit nic nemělo. Pro odběratele by však mělo podle jeho slov jednotné řízení podniků do budoucna znamenat pružnější a lepší spolupráci.

Zaměstnanci

Počet zaměstnanců v obou masokombinátech, který činí v současnosti zhruba dva tisíce lidí, by měl podle Pavla Kváče zůstat beze změny. Fúze by měla totiž posílit i konkurenceschopnost firemních výrobků na trhu. Přitom bude stále stěžejní udržení tradice českého potravinářství a kvalita jejich výrobků. Například na export jde v současné době deset procent produkce Kosteleckých uzenin.

Změny zaznamenají pouze pracovníci v organizačních strukturách a v systému řízení. Výroba ve všech současných provozech masokombinátů by měla pokračovat i nadále.

Masna Studená

Týká se to rovněž provozu pobočky ve Studené, kde je výroba zaměřená na trvanlivé salámy, z nichž podle Kváše na trhu vede Zličan, Paprikáš a Herkules.

„Připravovaná fúze nebude mít žádný podstatný dopad na pobočku ve Studené, ať již na výrobu nebo zaměstnanost. Co se týká sortimentu výrobků, nepočítáme s jejich omezením, ale spíše s dalším rozvojem,“ ubezpečil Pavel Kváč.

Loni byly totiž pro stovku zaměstnanců masny právě ve Studené vánoční svátky opravdu neradostné. Ke konci roku tam byl uzavřen provoz bourárny a většina těch, kteří v ní pracovali, se ocitla bez práce. Někteří využili nabídky přejít na jiné pracoviště v rámci podniku Maso Planá.

„Uzavření bourárny před rokem nebylo součástí rozhodnutí souvisejících s fúzí, ale reakcí předchozího managementu na reálnou situaci na trhu, kdy byl většině zaměstnanců ukončen pracovní poměr,“ upřesnil Pavel Kváč.

Prostory bývalé bourárny jsou v současné době prázdné. S ohledem na jejich charakter zůstává otázkou, zda se pro ně v budoucnu nějaké využití najde.

Kostelecké uzeniny, a. s.

1917 – založena Továrna na výrobu uzenin a konzerv v Kostelci
1992 – vznik a. s. Kostelecké uzeniny
1994 – zahájena výroba tepelně neopracovaných salámů
1998 –získání certifikátů pro vývoz do EU
2004–získáno povolení na otevření zastoupení v Rusku. Dokončena 1. etapa výstavby nové masné výroby. Celková současná plocha areálu Kosteleckých uzenin je 155 777 metrů čtverečních.
2006 – povolení k vývozu do Ruské federace

Autor: Stanislava Koblihová

2.12.2009 VSTUP DO DISKUSE 3
SDÍLEJ:
Ilustrační snímek.

Klikovští a třebětičtí střelci se v I. B třídě činili

V lihovaru se nepálí líh od roku 2016, brzy se to možná změní.

Lihovar v Blanici je na prodej, včelařům by se mohlo ulevit

V seriálu Naši prvňáci představíme děti z hradecké 2. základní školy

Jindřichohradecko - I tento týden pokračujeme v seriálu, ve kterém vám postupně představíme všechny prvňáčky z okresu.

Hledají muže snědé pleti

České Budějovice – Kriminalisté pátrají po 180 cm vysokém Robertu Oláhovi. Snědý muž váží kolem 90 kg, hnědočerné vlasy má po stranách vystříhané a vylepšené nagelovaným čírem.

V úterý si můžete vybrat z filmové nabídky

Jindřichohradecko/ANKETA/ - V Třeboni nebo ve Velenicích můžete strávit odpoledne či večer u zajímavých a oblíbených filmů.

Cena povinného ručení plíživě stoupá. Pojišťovny na něm tratí

Povinné ručení by mělo podražit. Důvod je prostý, už delší dobu nevydělává a pojišťovny na něm navíc tratí. Kdo zdražení pocítí nejvíce a kdy k němu vlastně dojde, vysvětluje Zbyněk Kuběj, analytik neživotního pojištění Partners.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení