Škodu ve výši 200 000 korun způsobil noční požár ve Starém Městě pod Landštejnem. Požár byl podle mluvčí jihočeských hasičů Venduly Matějů ohlášen v neděli v 22:19 hodin. Na místo vyjely osádky cisteren profesionálních hasičů ze stanice Dačice, svolány byly dále dobrovolné jednotky ze Slavonic a Starého Města pod Landštejnem.

"Jednalo se o požár zahradního domku o půdorysu 5 x 7 metrů. Dřevěný domek v době příjezdu hasičů hořel v plném rozsahu. Slavonická a dačická jednotka dostaly požár krátce před 23. hodinou pod kontrolu. Dohašení pak všechny jednotky ukončily před půl druhou. Na požářišti pak zůstala jen místní dobrovolná jednotka kvůli monitoringu. Na základnu se vrátila v dopoledních hodinách. Příčina vzniku požáru je v šetření," uvedla.

Požár zachvátil hájenku Kajetín u Choustníka. Vrtulník odvezl vážně popáleného muže a dítě. Žena s druhým dítětem skončily v táborské nemocnici.
Při požáru hájenky se vážně zranili čtyři lidé, včetně dvou dětí

Druhý požár byl ohlášen v pondělí ve tři čtvrtě na osm ráno. Do Pleší vyjeli ze dvou směrů silnice profesionální hasiči ze stanice Jindřichův Hradec a Soběslav. Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje dále svolalo jednotky SDH Kardašova Řečice a Pleše.

"Požár byl původně na tísňovou linku ohlášen jako požár půdy. Když hasiči přijeli a provedli průzkum, zjistili, že požár se dostal i do krovu střechy. Jednalo se o zemědělské stavení postavené do tvaru písmene „L“ složené z obytné a zemědělské části. Požár ničil střechu nad částí obytnou. Zasahující hasiči dostali požár rychle pod kontrolu, velitel zásahu hlásil lokalizaci již v 8:05 hodin. Jednotkám se podařilo zabránit rozšíření na další část střechy, do obytných místností a na sousední dům. Po lokalizaci požáru následovalo rozebírání a dohašování krovu, kdy jeho část se propadla," popsala Vendula Matějů.

Starosta obce Pleše pro majitele domu zajistil náhradní ubytování. Jeden ze zasahujících hasičů, který členem posttraumatického týmu HZS Jihočeského kraje, majiteli přímo na místě poskytl intervenci.

Vyšetřovatel HZS stanovil výši vzniklé škody na 400 000 korun, příčina vzniku požáru je zatím předmětem dalšího šetření.

Noční požár v Benedě u Bušanovic.
V Benedě u Bušanovic shořel přístřešek pro auto