Případem se zabývají i policisté. „Osmdesátiletá žena zatopila v kamnech v kuchyni domu a při následném přikládání na ni z kamen vypadly hořící třísky, od kterých se vzňal její oděv. Ženu vodou uhasil její bratr,“ uvedla jindřichohradecká policejní mluvčí Hana Millerová.

Poškozenou s rozsáhlými popáleninami obličeje a těla převezla záchranka na oddělení ARO jindřichohradecké nemocnice a následně byla letecky transportována na popáleninové centrum vinohradské nemocnice v Praze.

Topná sezona, která se kvapem blíží, bývá z hlediska požárů nejrizikovější. „Lidé by neměli zapomínat na základní zásady bezpečnosti, tedy mít v okolí topidel uklizeno, nezakrývat topná tělesa, dodržovat bezpečnou vzdálenost pro uskladnění hořlavých materiálů a podobně,“ upozorňuje mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Dodává, že od letošního roku sice platí nová komínová vyhláška, dle které si mohou občané komíny u topidel s výkonem do 50 kW čistit svépomocí, ale to neznamená, že nemusejí mít revize od kominíka.
Topná sezona, která se blíží, je podle hasičů pro nebezpečí požárů vždy riziková. Mezi nejčastější příčiny jejich vzniku patří neopatrnost a technická závada na topidle.