V úterý a ve čtvrtek si na své konto nepřipsali dokonce žádný výjezd. Přesto se zásahové jednotky nenudily. Minulé pondělí profesionální hasiči z Třeboně nejdříve likvidovali v Jiráskově ulici hnízdo nebezpečného hmyzu a pak vyjeli do Libína, odkud byl podle mluvčí jihočeských hasičů Venduly Matějů ohlášen požár domu.

„Průzkum na místě ukázal, že se jedná o požár komína. Událost je beze škody," upřesnila Vendula Matějů.

Ve středu po druhé hodině ranní vyjeli hradečtí profi hasiči na sídliště Vajgar k nouzovému otevření dveří bytu. Nakonec ale nezasahovali, protože byt otevřeli majitelé. Před polednem si vyžádala výjezd hasičů dopravní nehoda u Lužnice, která naštěstí skončila bez zranění a bez úniku provozních kapalin. Řidička sjela s osobním autem ze silnice a havarovala do příkopu. Hasiči zajistili auto proti požáru a vytáhli ho zpět na komunikaci. Večer ještě vyjeli hasiči k obci Bednárec, neboť zde byl ohlášený požár lesa. Ukázalo se, že se jedná pouze o ohniště po pálení.

V sobotu zasahovali u střetu motorkáře s dodávkou u Třeboně. „Při našem příjezdu řidiče motocyklu oživovali další motocyklisté, se kterými cestoval. Hasiči je vystřídali při resuscitaci, v níž pak pokračovali i zdravotníci, ale zranění byla neslučitelná se životem," uvedla mluvčí Matějů.