Deníku to sdělil Petr Samec, tiskový mluvčí BB. V kategorii Pivovar s výstavem nad 500 000 hektolitrů se vítězem stal Adam Brož, sládek BB. Adam Brož přitom získal Výroční cenu ČMPA už podruhé – poprvé to bylo předloni za rok 2014.

Výroční cenu „za dlouholetý přínos pro české pivovarnictví“ získal docent Jan Šavel, vedoucí výzkumu a vývoje BB. Docent Šavel je významným a váženým vědcem v oboru pivovarství, autorem mnoha odborných článků, kapitol monografií, přednášek, asi třiceti patentů a užitných vzorů, člen Síně slávy českého pivovarství a sladařství a držitel Výroční ceny F. O. Poupěte.

Vítězem v kategorii Pivovarská restaurace se stala pivnice Budvar. „Děkujeme členům akademie za hlasy v letošní anketě. Výroční ceny chápeme jako poklonu odborné veřejnosti všem pracovníkům Budějovického Budvaru, kteří důstojně a s hrdostí pokračují v tradici vaření originálního budějovického piva podle osvědčených řemeslných postupů, z tradičních surovin a s využitím nejnovější poznatků moderní vědy a techniky,” řekl Petr Samec.