V pondělí se u táborského starosty sejdou radní, jejichž úkolem bude vypsání nové zakázky na firmu, která zajistí odtahy aut z ulic Tábora.

Výběrové řízení se týká i funkce jednatele správy lesů nebo lávky přes Budějovickou ulici, pro niž město zhotovitele hledá už podruhé.

V úterý začne v 16 h na radnici na Velkém náměstí v Písku veřejné projednávání přípravy územní studie na řešení velké nezastavěné plochy, která sousedí se sídlištěm Jih. Projednávat se budou dopravní řešení a technická infrastruktura.
V úterý se obyvatelé Dačic setkají u kulatého stolu. Seznámí se se studií budoucího komplexního řešení dopravy. Sezení se bude konat od 17 h v KD Beseda.

O volné rodinné vstupné do vědeckého zábavního centra Techmánie v Plzni, do Hopsária v Budějovicích a do Funparku Panda v Budějovicích se utkají v úterý v prachatickém Portusu rodinné týmy v zábavné vědomostní hře Co na to Prachatičtí. Soutěž se koná v Prachaticích poprvé. Začíná se v 15 h.

Na scénu DK Metropol v Českých Budějovicích se po 12 letech vrací opera Giuseppe Verdiho La traviata. V režii a choreografii Veroniky Poldauf Riedlbauchové vystoupí v hlavní roli jako host sólistka opery Národního divadla Marie Fajtová v alternernacis Marií Bisso. Na páteční premiéru v 19 h už mohou diváci použít bezbariérový výtah, jehož provoz bude zahájen v pondělí od 17 h v hale divadelního sálu.

Již 6. ročník festivalu vína, který potrvá až do konce listopadu, začíná v pátek v Českém Krumlově. Festival představí vytříbená domácí i zahraniční vína, nejen lokální gastronomické speciality, nabídne setkání se znalci vína v jedinečných kulisách města. Festival spojí vína s gastronomickými a kulturními zážitky.

V sobotu v táborské zoo oslaví Den stromů. V areálu zahrady vysadí stromy, jejichž patrony se stanou obyvatelé Tábora. Sezení potrvá od 9 do 17 h.

V neděli se Tábor zaměří na autismus. Apla Jižní Čechy pomáhající dětems autismem a jejich rodinám pořádá v sále Univerzity Docela malý festival o autismu. Festival začíná v 16 h.