Takové pozitivní zprávy čekaly v sobotu na ty, kdo měly štěstí a našli je v ulicích. Poschovávala je na různých místech v Budějovicích mladá dívka z Českých Velenic Karolína Percivalová. Přinesla tak lehký závan pozitivního myšlení do budějovických ulic.

Každé ráno vstává ve 4 hodiny, aby dojela vlakem do školy, přesto jí zbývá energie a chuť na to, udělat něco navíc, co by mohlo potěšit ostatní. Přidala se proto k akci na sociální síti Twitter, která vybízí lidi v celé republice k „Tweetování s láskou.“

"Neznámější Budějovičák" Láďa Kajbar
Legenda Láďa Kajbar žije! Pamatujete si na něj?

„Když odcházím ráno z domu na vlak do školy, moje maminka většinou ještě spí, tak jí nechávám na varné konvici vzkazy jako Měj hezký den nebo Jsi moje štěstí. Řekla jsem si, že by něco podobného mohlo udělat radost i ostatním lidem. Minulou sobotu byla akce Barvám neutečeš, tak jsem se rozhodla využít toho, že bylo ve městě hodně lidí. Papírky jsem dala na Palačák, Senovážné náměstí, na Sokolák a samozřejmě i na náměstí,“ vysvětluje svůj záměr mladá studentka prvního ročníku oboru cestovní ruch.

Sama na vzkaz „Větřím v tebe“ narazila v Praze. To také přispělo k tomu, že popsala 60 papírků. Radost, kterou jí samotné udělal pozitivní vzkaz, tak mnohonásobně poslala dál. „Inspirovala jsem se z různých citátů od slavných osobností i od anonymů. Mnohá hesla jsem vymyslela také sama. Mám ráda různé citáty a zapisuji si je, takže jsem měla podklad připravený předem,“ dodává mladá aktivistka. Ohlasy na její akci jsou prý různé, jedni jsou skeptičtí a mluví o tom, že se stejně nic nezmění, jiní jí fandí a píšou zprávy prostřednictvím Facebooku, ve kterých děkují za její pozitivní nastavení. Studentka Karolína, která se stará o atmosféru ve svém okolí, se ráda učí jazyky a jednou by chtěla být herečkou nebo návrhářkou.

Běžecký závod nazvaný Barvám neutečeš se dnes běžel v několika skupinách v Českých Budějovicích
OBRAZEM: Běžci v ulicích hráli všemi barvami