Most byl slavnostně otevřený 27. dubna 1967. Rekonstrukce bude dokončená letos v říjnu. Od loňského září už ale řidiče netrápí. Po mostě přejíždějí s částečným omezením, které je tu kvůli pracím na spodní části konstrukce.


PROTI KOROZI!

Pracovníci firmy COLAS CZ pokračují po tuhé zimě naplno a bez problémů díky tomu, že si stavbu kvalitně zazimovali. V tuto chvíli se podle vedoucího výstavby společnosti COLAS CZ Jakuba Vodňanského provádějí opravy betonových pilířů a pokračují práce na obnově protikorozní ochrany ocelové konstrukce. „K těmto pracím je nutné zásobování z krajních částí mostu, a proto jsou na mostě lokální omezení provozu, která se přemisťují v závislosti na úsecích, kde zrovna oprava probíhá. Až po těchto pracích bude možné dokončit všechny finální povrchové opravy na mostním svršku,“ upřesnil Jakub Vodňanský.


AGRESIVNÍ KAMIONY

Někteří řidiči jsou podle něj ohleduplní, možná i zvědaví, a proto jezdí přes most pomalu podle předpisů. „Je ale i spousta řidičů, kteří omezení ignorují a ohrožují tím bezpečnost našich pracovníků. Někteří řidiči kamionů se snaží rozjet po mostě před kopcem,“ dodal Jakub Vodňanský. Tento problém řeší s policií, která na mostě nepravidelně hlídkuje a kontroluje rychlost. Problémy tu mívali i se zvědavými turisty. Se zprovozněním mostu pro dopravu se situace uklidnila. „Lidé si vše můžou prohlédnout za jízdy z auta a nechodí nám po mostě pěšky. Snad jim to vydrží i přes turistickou sezonu,“ doufá Jakub Vodňanský. Omezení musí dodržovat i všechna plavidla pod mostem. Letos by vůdci plavidel měli využívat bójemi vyznačenou levou část plavební dráhy ve směru toku, kde jim nebude hrozit nebezpečí úrazu.