Podle policejní mluvčí Hany Millerové jeden host v baru začal po barmance požadovat pod hrozbou, že ji zastřelí, vydání peněz z kasírtašky. Aby váhu svých slov umocnil, naznačoval z pod bundy, že na ženu míří.

„Barmanka na hrozbu zastřelením zareagovala tak, že podezřelému muži sdělila, že tak vysoký finanční obnos v kasírtašce nemá a musí pro peníze do skladu. Po otevření skladu využila nepozornosti lupiče, před kterým se ve skladu uzamkla a z okna si pak přivolala pomoc," popsala nepovedenou loupež Hana Millerová.

Při incidentu naštěstí žena neutrpěla žádnou újmu na zdraví a vznikla pouze škoda za 32 korun, neboť lupič nezaplatil za dvě malá piva, která zkonzumoval.
Na místo se ihned dostavili dačičtí policisté společně s hlídkou městské policie, i kompletní výjezdová skupina služby kriminální policie a vyšetřování. Podezřelého zadrželi a ten následně skončil v policejní cele. Je obviněn z loupeže.

I když duchapřítomná reakce barmanky odvrátila útok a zamezila větším škodám, policejní mluvčí před podobnými „hrdinskými" činy varuje. „Nemusí se to vždy vyplatit, pachatel může opravdu zbraň použít, to nikdo nedokáže odhadnout," zdůrazňuje Hana Millerová.