V prodejně na sídlišti Vajgar po vyslechnutím prodavačky a zhlednutí kamerového záznamu zjistili, že tady 3.srpna k pokladně přistoupila zákaznice s nákupem. Vedoucí jindřichohradecké městské policie Luboš Müller popsal, že žena na pás vyskládala celý obsah nákupního košíku včetně krabičky cigaret v hodnotě 86 korun a jakmile pokladní zboží namarkovala, žena ho ihned uložila do připravené kabelky.

"Protože se ale kvůli technické závadě nepodařilo pokladní akční slevu z ceny zboží odečíst, žena zboží z kabelky vyndala zpět na pás s tím, že nákup bez poskytnuté slevy nechce. Po odchodu zákaznice si však prodavačka uvědomila, že jí chybí jedna krabičku cigaret," pokračoval. Nicméně díky vydané zákaznické kartě pokladní ženu telefonicky kontaktovala a požádala jí, aby cigarety přišla doplatit.

"Když jí zákaznice i při druhém telefonickém rozhovoru zatvrzele tvrdila, že si žádné cigarety z prodejny rozhodně neodnesla, obrátila se pokladní na strážníky se žádostí o pomoc a jako důkaz předložila pořízený kamerový záznam," uvedl Luboš Müller. Osmapadesátiletá žena tak nakonec musela uhradit nejen krabičku cigaret, ale i tučnou pokutu.