„Tři muži se společně dohodli, že si obstarají peníze z benzinové čerpací stanice a  rozdělí se o ně. Následně jeden  ze tří pachatelů maskovaný černou kuklou se sekyrou v ruce vešel do provozovny a požadoval po obsluze finanční hotovost. Žena však odmítla peníze vydat a ohnala se po útočníkovi kovovým odpadkovým košem," popsala dramatické okamžiky loupežného přepadení policejní mluvčí Hama Millerová.

Zakuklenec se odporu čerpadlářky zalekl,  zaběhl do vedlejší místnosti sloužící jako kancelář, kde odcizil alespoň dámskou kabelku a utekl. Venku už na pachatele (20 let) čekali jeho dva kumpáni ( 44 a 18 let). Jednomu z nich předal  kabelku a společně odešli směrem na sídliště Vajgar. Čerpadlářce způsobili škodu ve výši nejméně 300 korun.

Obratem se rozjelo policejní vyšetřování a ještě téhož dne ve 23 hodin byli všichni tři spolupachatelé  zadrženi a putovali do policejní cely. Jsou stíháni pro podezření ze spáchání zločinu loupeže. Nyní záleží na rozhodnutí soudu, zda bude na pachatele uvalena vazba. V případě odsouzení jim hrozí až deset let vězení.
Na Jindřichohradecku to není první případ, kdy čerpadlářka odrazila útok lupiče.

Před čtrnácti měsíci vzala obsluha čerpací stanice Agip v Jindřichově Hradci na muže  v kapuci, který požadoval peníze, koště a vyhnala ho.