Policejní mluvčí Hana Millerová potvrdila, že kriminalisté prošetřují případ jako ublížení na zdraví z nedbalosti s následkem smrti. „Rozhodně však bylo vyloučeno cizí zavinění smrti," zdůraznila Hana Millerová.

Podle jejích slov se jednalo o mladého muže z vesnice 
u Jindřichova Hradce, který byl mentálně zaostalý. „Našel v popelnici lahev s neznámou tekutinou. její obsah vypil 
a zemřel na následky otravy. Při vyšetřování se rovněž zjišťuje, jakou látku lahev obsahovala," přiblížila Hana Millerová.

Na Jindřichohradecku to letos není první případ takové otravy. V březnu ve Slavonicích odešel z domova čtyřicetiletý muž. Údajně se měl jít projít. Rozjelo se pátrání, které sice bylo úspěšné, ale se smutným koncem. Jeho tělo totiž bylo nalezeno na rakouské straně. Obavy, že by mohl spáchat sebevraždu, se vyplnily. Muž byl údajně naposledy viděn u benzinové pumpy, kde si koupil fridex. Ten mohl být zřejmě i příčinou jeho smrti.
Podle mluvčí jihočeské Zdravotnické záchranné služby Petry Kafkové je fridex sladký, takže v první moment případného konzumenta neodradí ani jeho chuť.

„Když se  přidá třeba do kávy a podobně, tak se to ani nepozná," naznačila zrádnost konzumace této nemrznoucí směsi mluvčí záchranky Petra Kafková.