V noci už na místě pracovali policisté. Při prvotním ohledání lékař neshledal cizí zavinění, příčinu smrti tak nejspíš odhalí až pitva.

Případ nahlásil Jan Ježek. „Několikrát týdně chodím do lesa krmit prasata. Vyrazil jsem tedy jako obvykle. A najednou vyjedu na motorce 
k louce, zvednu hlavu a vidím, že tam leží chlap. Popojel jsem blíž a zjistil, že je mrtvý. Samozřejmě to byl šok, žádný pěkný pohled," popsal.

Mladý muž podle něj nepocházel z vesnice ani okolí, poblíž osudného místa se ale pohyboval již ve čtvrtek. „To jsem tudy také zrovna projížděl a on stál u lesíka a na zemi měl rozloženou plachtu a nějaké věci. Pozdravili jsme se mávnutím ruky. Myslel jsem, že to je tramp, který tu chce přespat," doplnil.

Nejspíš tento večer mladík také zemřel. Jan Ježek si totiž všiml, že po smrti měl na sobě stejné tričko jako ve čtvrtek. „Je to hrůza, viděl jsem ho tu živého a teď tohle. Pro jeho rodiče to bude hrozná zpráva," komentoval v sobotu v noci.

Policisté potvrdili, že tělo leželo na louce delší dobu. Příčina smrti však není jasná. „Lékař na místě konstatoval, že nešlo o cizí zavinění. Více informací by nám měly dát výsledky pitvy," uvedl mluvčí Milan Bajcura.

Muži bylo 27 let a pocházel 
z Budějovicka. Policisté u něj našli věci, které nasvědčují domu, že chtěl na louce přespat. Jan Ježek to nicméně považuje za nezvyklé. „Mladí čundráci tady většinou táboří u balíků slámy. Dole na louce už jsem dlouho nikoho takového neviděl," dodal.