Přitom však měla namále. Jeden z pachatelů byl ozbrojen pistolí a stiskl spoušť. Rána však nevyšla.


„Byly to sekundy. Měla jsem pocit, že to může vyjít. Riskla jsem to. Ale nedoporučoval bych to nikomu,“ svěřila se Deníku čerpadlářka, která teprve nyní začíná mít obavy z toho, co se může stát.


Benzínová stanice stojí v Dukovanech o samotě na kraji obce, u křižovatky silnic na jadernou elektrárnu, Mohelno a Ivančice. Bezpečně se tu nemůže cítit nikdo, a po nepříjemném zážitku zejména. „Mám strach. Musím totiž do té práce dál chodit,“ přiznala čerpadlářka.


Dva pachatelé přišli na dukovanskou benzínovou stanici ve středu před půl sedmou večer. Čerpadlářce hrozili střelnou zbraní a domáhali se vydání peněz. „Odvážná a až příliš riskující žena je vystrčila ven z prostoru stanice a uzamkla dveře. Muži se dali na útěk a poté nasedli do osobního vozidla značky Škoda Favorit, červené barvy a odjeli směrem do středu obce Dukovany,“ popsala mluvčí třebíčské policie Marcela Lavická.


Pachatelé byli ve věku kolem dvaceti let, štíhlé postavy, vysocí 165 - 170 cm. Oba měli na sobě tmavé oblečení a na hlavě kuklu. Jeden z pachatelů držel v ruce krátkou střelnou zbraň. Druhý měl přes rameno tmavý batoh.


Policie žádá případné svědky události o podání informací, které by vedly k dopadení pachatelů na nejbližší oddělení policie nebo přímo na linku 158.

K přepadení benzínky došlo na Třebíčsku v krátké době již podruhé. Předtím neznámý pachatel v neděli deset minut před šestou hodinou ranní přepadl benzínovou stanici v Mohelně. S pistolí v ruce donutil obsluhu vydat finanční hotovost uschovanou v trezoru, která obnášela několik desítek tisíc korun.

Na odchodu ještě sebral několik druhů cigaret a poškodil počítač pokladny. Popisy pachatelů z obou přepadení se shodují.


„Útočníkům hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let,“ doplnila mluvčí Lavická.