„Dosud neznámí pachatelé  fyzicky napadli poškozeného,  a to tak, že jej dva muži drželi a třetí jej několikrát udeřil,“ popsala policejní mluvčí Hana Millerová.

Po nejméně 20 minutách od fyzického napadení se ukázalo, že poškozený krvácí ze zranění na boku. Při ošetření v jindřichohradecké nemocnici, kam byl převezen, ošetřující lékař zjistil, že se jedná o bodnořezné poranění na levém boku.

Suchdolští policisté podle Millerové ihned zahájili úkony trestního řízení proti neznámému pachateli pro podezření ze spáchání ublížení na zdraví, výtržnictví a dále zatajení nálezu, neboť při útoku napadený pravděpodobně  ztratil svůj mobil v hodnotě  nejméně deset tisíc  korun.  Podle neoficiálních informací přímo z místa diskotéky se návštěvník pravděpodobně zranil pádem na skleněný střep.

Není to však první incident, který na diskotéce u Hejtmanu řeší policie. Vloni v říjnu mladík v hádce pobodal o pět let staršího muže a nyní čelí stíhání z pokusu o vraždu.

Na Jindřichohradecku policisté vloni šetřili čtyři vraždy, z toho dvě ve stadiu pokusu. U tří z nich – v Dačicích, kde smrtí skončil konflikt narkomanů, v Kunžaku, kde  po hádce dvou mužů jeden utrpěl těžké zranění a v Chlumu – byl vražednou zbraní nůž.