Jak informoval policejní mluvčí Miroslav Doubek, nařízenou soudní pitvou nebylo zjištěno, že muž zemřel násilným jednáním jiné osoby. "Doposud provedená šetření, a to jak na české, tak na rakouské straně hranice, nevedla k ustanovení jeho totožnosti," vysvětluje, proč policisté vyzývají o pomoc veřejnost. 

POPIS:

Dle zjištěných indicií se jednalo o muže přibližného stáří 40 – 50 let, hubené, 177 cm vysoké a 71 kg vážící postavy, krátkých, šedivých vlasů a modrých očí. Markantním znakem k určení jeho totožnosti může být kožní výrůstek květákovitého tvaru uprostřed týlní krajiny jeho hlavy.

Muž byl oblečen do zimní bundy černošedé barvy velikosti XXL značky Cherokee a černých manšestrových kalhot, rovněž této značky, doplněné černými šlemi. Dále měl na sobě letní bundu šedé barvy značky KIX 7 s bílými náplety na límci a na koncích rukávů, flanelovou košili s kostičkovaným černo- šedo-modrým vzorem, šedou košili s krátkým rukávem, bílý nátělník a bílé spodky. Na hlavě měl černou čepici – tzv. kulich, na nohou hnědé ponožky a černé vyšší boty – tzv. sněhule, značky F & F Blue, velikosti číslo 45.

"Dle zjištěných indicií se uvedený muž mohl pohybovat v uvedené lokalitě v závěru letošního března," upřesnil Miroslav Doubek.

VÝZVA:

Policie žádá každého, kdo by tohoto muže pohřešoval či poznal, případně měl k jeho výskytu či dalším indiciím, vedoucím k ustanovení jeho totožnosti, jakékoliv další poznatky, aby je předal policistům na kterékoliv služebně či přímo jindřichohradeckým kriminalistům cestou linky číslo 158.