Nečekané zvraty provázejí vyšetřování nedávné přestřelky mezi trojicí zlodějů a třemi policisty v Halámkách. Byli při ní zraněni dva muži zákona a jeden z pachatelů. Ten byl stejně jako oba komplicové zatčen a obviněn z pokusu o vraždu, krádeže vloupáním a poškození cizí věci.  Hrozí jim výjimečný trest odnětí svobody.

Podle dobře informovaného zdroje Deníku z prostředí policie je však možné, že u některého z pachatelů dojde k překvalifikování obvinění. Zloději prý totiž patrně vůbec neměli střelnou zbraň, anebo ji alespoň vyšetřovatelé na místě nenašli. Je proto pravděpodobné, že pokud zasahující policisté utrpěli střelná poranění, způsobili si je nejspíš sami. A to buď  přímo, anebo kvůli odraženým kulkám. Jeden z maskovaných lupičů na ně údajně zaútočil sekerou.

„Policista se v tu chvíli nejspíš lekl a vystřelil po něm. Asi se mu klepala ruka, netrefil pachatele a zranil kolegu. Pak nastal zmatek, padly další rány a došlo k dalším zraněním. V takových vypjatých situacích se ale není co divit, když na vás běží člověk se sekerou, tak zapracují nervy a minout můžete velmi snadno,“ popsal Deníku zdroj.

Dodal, že podle jeho informací zřejmě čeká chybujícího kolegu stíhání pro ublížení na zdraví z nedbalosti. Oficiální místa  toto tvrzení ani nepotvrdila, ani nevyvrátila. „Je to možné,“ připustila jihočeská policejní mluvčí Lenka Holická. Bližší informace však vzhledem k probíhající fázi vyšetřování uvést nechtěla. Stejně tak odmítla komentovat aktuální zdravotní stav zraněných policistů. „Je to jejich soukromá věc,“ konstatovala.

O mnoho sdílnější nebyla ani mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů Radka Sandorová. Poukázala na to, že vyšetřovatelé stále čekají na výsledky expertiz. Do doby, než je obdrží, se podle ní inspekce k okolnostem události vyjadřovat nebude. „Dělat jakékoliv závěry je proto v tuto chvíli předčasné,“ zdůraznila Sandorová.