Násilí vygradovalo v neděli, když ženu „unesl" proti její vůli z domu její matky, kde našla azyl. Podle policejní mluvčí Hany Millerové vše začalo tím, že útočník za použití násilí ženu naložil do osobního auta a bránil jí vystoupit.

„Když se poškozené podařilo vozidlo opustit, tak ji opět  donutil nastoupit. Vezl ji směrem k přehradě Orlík, kdy jí při cestě vyhrožoval, že pokud se k němu nevrátí, tak oba zabije. To umocňoval riskantním řízením, najížděl proti stromům, opakovaně vyhrožoval, že nabourá do protijedoucího nákladního auta   či sjede do vody, kde se utopí," popsala jízdu hrůzy Millerová.

Tím ale drama nekončilo. Při cestě zastavil u jednoho rybníka na Kardašovořečicku, kde ženě vyhrožoval s nožem v ruce utopením, když se k němu nevrátí.
Jindřichohradečtí kriminalisté a policisté ve spolupráci s kolegy z Tábora a Písku nakonec byli úspěšní v pátrání po agresorovi ujíždějícím se svou obětí  a pachatel podle Millerové poškozenou nakonec sám dovezl do bydliště její matky.

Policejní komisař vypracoval usnesení o zahájení trestního stíhání pachatele, které mu bylo doručeno ještě týž den po zadržení. Muž je obviněný z celkem čtyř závažných trestných činů. Vedle již popsaného omezování osobní svobody a vydírání, se bude zpovídat i ze zločinu týrání osoby žijící ve společném obydlí. Od roku 2007 svou partnerku totiž doma úmyslně psychicky týral, a to zejména kvůli špatné finanční situaci. „Slovně ji ponižoval před rodinnými blízkými, vulgárně jí nadával, podezíral z nevěry, zakazoval jí opouštět byt. Pachatelovo jednání mělo vzrůstající intenzitu," naznačila peklo, které žena zažívala, policejní mluvčí Millerová.

Pokračovala, že na kontě obvinění má i znásilnění, neboť svou manželku od června loňského roku až do letošního dubna, kdy se týraná žena odstěhovala ke své matce, přes její slovní a fyzický odpor donutil násilím nejméně ve dvaceti  případech k pohlavnímu styku. Také ještě v dubnu si pro manželku dojel do bytu její matky a násilím ji odvezl zpět k sobě a nechtěl ji pustit z bytu.

Soud akceptoval návrh na vzetí do vazby, kde domácí tyran čeká na soud. V případě uznání viny mu hrozí až osmileté vězení.