Když hlídka dopravních policistů zastavila v neděli po obědě auto projíždějící Bobelovkou kvůli kontrole, setkala se na místě řidiče s dvaadvacetiletým mužem, který pro ně už není neznámou osobou. "Řidič se podrobil testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní na přítomnost amfetaminu," sdělila policejní mluvčí Hana Millerová.

Dopravní policisté zjistili, že podezřelý muž má na kontě zákaz řízení motorových vozidel a také že na něj byl okresním soudem v Hradci vydán příkaz k zatčení pro jinou trestnou činnost. "Protože podezřelý silně zapáchal od nafty, bylo policistům více než jasné, kdo se 14. července dopustil krádeže nafty," pokračovala mluvčí. Mladík proto odcestoval na hradeckou policejní služebnu, kde se policistům doznal, že z odstaveného náklaďáku skutečně naftu přečerpal do vozu, ve kterém ho nyní hlídka dopadla.

Zajištěná marihuana (ilustrační foto).
Mladí Srbové převáželi v autě téměř čtyři kila marihuany


"Muž převzal z rukou jindřichohradeckých policistů sdělní podezření pro přečin krádeže a přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Skutek řízení vozidla pod vlivem amfetaminu bude po zadokumentování předán na k projednání na městský úřad. Policistům tak v pomyslné kleci uvízl ptáček, který porušil zákon hned třikrát," uzavřela Hana Millerová.