Zveřejnil je Boris Jakuš ze Slovenska, který si jel 
k majitelce psů zkontrolovat amerického stafordšírského teriéra Teodora, kterého měl s touto ženou ve spoluvlastnictví a z domu hrůzy, kde ještě někteří psi živořili, zatímco další byli mrtví v kotcích, odjížděl naprosto zdrcený.

„Poté, co jsme dostali informaci, že této ženě byla již jedna fena původní chovatelkou odebraná, jsem se vydal zkontrolovat se známým svého psa Teodora. To, co jsme tam s kamarádem viděli, předčilo naše očekávání. Teodor, který byl ještě před čtrnácti dny
v kondici, byl vyhublý, zavřený v domě mezi výkaly, se zdemolovaným nábytkem a bez jídla a vody," popisuje Boris Jakuš.

Venku v ohrádce byla rovněž bez vody tři štěňata minibulteriérů, vyhublá a dehydrovaná.

„Z jedné zamknuté místnosti se linul smrad a létaly mouchy. Nakonec jsme se dočkali otevření místnosti. V jedné kleci zde ve vlastních výkalech ležela mrtvola dospělé feny a ve druhé dvě mrtvá těla štěňat," pokračuje s vykreslením domu hrůzy. Teodora se podařilo umístit v novém domově a minibulteriéři skončili
v péči veterinářů. A Boris Jakuš neváhal a podal trestní oznámení.

Policie na Jindřichohradecku se nyní podle policejní mluvčí Lenky Krausové zabývá již dvěma podněty. 

Nezávisle na sobě přišla na policii ohledně nevhodného držení a péče o psy majitelky v jednom domě na Dačicku již dvě trestní oznámení, a to jedno na obvodní oddělení do Dačic a druhé na hospodářskou kriminálku do Hradce, jejíž pracovníci se případem nyní zabývají.
„Nyní se prošetřují skutečnosti, zda byl spáchán trestný čin a pokud tomu tak bude, zahájí se úkony trestního řízení pro podezření z přečinu týrání zvířat," sdělila Deníku policejní mluvčí Lenka Krausová.

Z domu hrůzy si zpět odvezla stafordku také Leona Batalová z Liberce, další dva psi, kteří u ženy z Dačicka byli, se údajně ztratili, ale pravděpodobně jsou mrtví. „Tohle je zrůdnost, podali jsme podnět ke Státní veterinární správě a doufám, že přijde exemplární trest. Snad kdyby je dala třeba do útulku, bylo by těm psům lépe," míní chovatelka Leona Batalová. Dodává, že zmíněná žena s nimi jezdila po výstavách po světě a nikdo netušil, co dělá.

Také chovatelka Milada Trávníčková z Jindřichova Hradci s ní byla několikrát na výstavě ve Slovinsku: „Jezdilo nás víc jedním autem, abychom se složili na cestu. Vůbec nás nenapadlo, že to takhle vede. Dokonce nám dávala inzerát, abychom ho vylepili, že jednoho psa hledá a on už byl asi v té době mrtvý."

Nutno podotknout, že se nejedná o množírnu. Takový případ ale již na Jindřichohradecku také byl. Mnozí ještě jistě vzpomínají na odebírání desítek psů, kteří strádali v nevyhovujících podmínkách chovatelky v Jarošově nad Nežárkou. Tato množitelka se poté přesunula na Pelhřimovsko, kde se svou činností pokračovala a v momentě, kdy jí začala obrazně hořet půda pod nohama se zase přesouvala, až zakotvila na Dačicku, kde její případ řešil odbor životního prostředí.