Třeboňští strážníci se v poslední době dvakrát setkali s případem, kdy po zavolání na místo oznamovatel již dále nechtěl řešit případ, kvůli kterému si policii zavolal. Nejprve v sobotu krátce po 3. hodině ráno oznámil mladý muž, že mu zmizel skútr, který měl zaparkovaný na parkovišti v ulici Dukelská v Třeboni. Na místo se proto dostavila hlídka městské policie a rovněž Policie České republiky k šetření.

Tentýž den ale strážníci uvedený skútr našli nepoškozený u nedaleké restaurace. Policie České republiky byla proto odvolána a o nalezeném skútru byl informován jeho majitel. Ten následně zjistil, že se jednalo o klukovinu. Skútr mu totiž kamarádi včetně jeho bratrance záměrně odtáhli. Věc tedy mladík nechtěl dále řešit, omluvil se a poděkoval městské policii.

Ke druhému případu, kdy oznamovatel nejprve volal hlídku, ale poté od oznámení ustoupil, řešili třeboňští strážníci rovněž v sobotu, tentokrát půl hodiny před půlnoci. Šestatřicetiletý občan městské policii telefonicky oznámil, že ho měli v místním baru napadnout dva muži. Oznamovatel byl již v době volání doma a odmítal s hlídkou věc řešit na místě. Po telefonu uvedl, že nikam již nepůjde. Byl proto kontaktován strážníky, kterým se následně omlouval. Ukázalo se, že uvedeným dvěma mužům, kteří jej měli napadnout, dluží peníze a došlo mezi nimi ke sporu. Volající už věc dále nechtěl řešit.