Když se v pondělí kolem půlnoci vraceli do svého pokoje v hotelu, zjistili podle policejní mluvčí Hany Millerové, že nemají klíče. "Údajně zapomněli klíče uvnitř pokoje a zabouchli dveře," objasnila. Pár proto využil nerezový příbor - nůž a vidličku, který měli podle tiskové mluvčí najít v přízemí hotelu.

"V úmyslu dostat se do vnitřních prostor pokoje, kde byli toho času ubytováni, měli páčit dveře v prostoru zámku i kovové zárubně dveří. Dále za pomocí nerezového příborového nože s vidličkou společně měli odmontovat a poškodit kliku dveří s elektronickým zámkem," popsala Hana Millerová počínání muže a ženy.

Tím ale jejich akce neskončila. V pokoji měl potom podezřelý muž při kouření nedopalkem cigarety propálit koberec. Žena pak měla špinavýma rukama poškodit malbu pokoje na dvou stěnách. Hana Millerová doplnila, že společnosti, která hotel vlastní, měla tato dvojice způsobit škodu v celkové výši nejméně 24900 korun.

"Dačičtí policisté přečin poškození cizí věci precizně zadokumentovali a žena i muž převzali z jejich rukou toto pondělí sdělení podezření. Případ nyní řeší policisté v režimu zkráceného přípravného řízení," konstatovala mluvčí.