Jak již Deník informoval, žena, která dostala před soud dva muže za pokus o její znásilnění před jedním motorestem, si vše vymyslela. Soud muže zprostil obžaloby a policejní komisařka před několika dny zahájila trestní stíhání ženy pro přečin křivé obvinění.

„Žena touto svojí křivou výpovědí přivodila oběma mužům trestní stíhání pro zločin znásilnění ve stadiu pokusu. Při hlavním líčení v této věci u Okresního soudu v Jindřichově Hradci byli oba muži zproštěni obžaloby," uvedla policejní mluvčí Hana Millerová.

Není to však poprvé, co na Jindřichohradecku nějaká žena lhala, že byla sexuálně zneužitá. Ne vždy se ale nakonec domnělá oběť dostane do křížku se zákonem.

„Případ musí dojít k soudu, kde se ukáže, že někdo nemluví pravdu a pak ho může policejní komisař obvinit z křivého obvinění," vysvětluje Hana Millerová. Jinak křivé nařčení může poškozený vymáhat i v občanskoprávním sporu.

Například před šesti roky dívka oznámila na policii, že na ni zaútočil u hradecké Naxerovy lávky neznámý muž s nožem v ruce, požadoval mobil a domáhal se také sexu. Vše si vymyslela.

V roce 2003 šokoval obyvatele Hradce případ dívky, která policistům oznámila, že ji pod gymnáziem donutili nasednout do auta dva neznámí muži, dojeli s ní k nedalekému lesíku na pražské výpadovce, kde si s ní sexuálně pohráli. Vyšetřování ukázalo, že výpověď byla jen dokonale sehranou partií s muži zákona. Dokonce i zranění ukazující na sexuální útok si způsobila sama.