Lokalita pod hrází rybníka Svět, ze které by se služby měly stěhovat, je podle většiny zastupitelů cenná. „Dovedl bych si tam představit park, aby bylo vidět na Zlatou stoku a mokrá luka,“ uvedl mimo jiné zastupitel Jiří Vopátek.

Aby se však mohlo vůbec nějaké stěhování uskutečnit, je potřeba nejprve tento areál prodat. „Pokud to neprodáme, nebudeme moci koupit areál u vlakového nádraží od holdingové společnosti Rybářství, protože peníze nejde vzít jinde,“ uvedl starosta Jan Váňa.

Rybářství požaduje za pozemky, na kterých stojí bývalá zděná ubytovna a truhlárna, devatenáct milionů korun, což je podle starosty výhodná cena. Proto zastupitelé schválili záměr prodeje současného areálu Technických služeb obálkovou metodou, přičemž nejnižší nabídková cena za metr čtvereční je stanovena na 1500 korun.

S prodejem souvisí zároveň nutná změna územního plánu, kterou také zastupitelé schválili. Ta by měla do budoucna zamezit tomu, aby se v těchto prostorách soustředila průmyslová výroba, která na vjezd do centra podle starosty rozhodně nepatří.

Lukrativní, dobře položený pozemek pod hrází rybníka, kudy projde a projede nespočet turistů, by měl podle nové změny územního plánu být využitelný ke smíšené zástavbě místo současné průmyslové zóny. Nový majitel pozemků by zde pak mohl vybudovat například bydlení, obchody nebo lehký průmysl.

„Neděláme to proto, abychom na prodeji vydělali, to ani nečekáme. Jenom přestěhování Technických služeb by stálo minimálně kolem 4,5 milionu korun a bude potřeba vybudovat další potřebné zázemí, jako jsou dílny nebo hala na techniku a auta,“ rozvedl starosta.

Pod hrází by si někteří zastupitelé dovedli představit nové bydlení, zařízení pro rodinnou rekreaci nebo nerušící výrobu a služby.

„Mělo by se vědět předem, co bude chtít nový majitel na tomto pozemku vybudovat, aby tady najednou nestál nový market,“ podotkl zastupitel a současně bývalý starosta Jiří Houdek. Podle něj by se do této lokality podobné zařízení nehodilo.

S touto poznámkou vyvstaly připomínky k chystanému obchvatu, který se má dotknout také tohoto místa. Na jednání zaznělo, že by mohly být prodávané pozemky služeb v tomto směru znevýhodněny. Podle slov zastupitele Miloše Velemínského by se zastupitelé měli k otázce obchvatu vrátit a přehodnotit zejména zbudování kruhového objezdu.
Stěhování služeb by se mělo podle starosty uskutečnit v příštím roce.