Celkem pět stovek tun inertního posypu padlo podle ředitele Služeb města Jindřichův Hradec Iva Ježka na udržení sjízdnosti silnic a schůdnosti chodníků během letošní zimy. „Co se týče soli, měli jsme zásoby zhruba 350 tun. Spotřebovali jsme jí celkem dvojnásobek, tedy 700 tun,“ sdělil.

Také doplnil, že pracovníci i technika využívali stávající kvůli letošní zimě nebylo potřeba ani kupovat nové stroje, ani přibírat nové zaměstnance. „Část zimní údržby, zejména v místních částech, je zajištěna smluvně. Celkem byla cena za zimní údržbu pro město 5,8 milionu korun včetně DPH,“ dodal Ivo Ježek.

Čtěte také: Žena nezaplatila taxík, ukázalo se, že je v pátrání

V Třeboni dokonce spotřebovali víc inertního materiálu než v Hradci, a to kolem 700 tun. Jednatel Technických služeb Petr Tětek uvedl, že je to rozhodně víc než v minulých letech.

„Materiálu nám zbývá minimálně. Trefili jsme se poměrně přesně do množství. Ale je pravda, že materiál je průběžně dokupován, zásobu na celou zimu najednou neděláme,“ uvedl. I přesto, že letošní zima byla náročnější, nemuseli s úklidem v Třeboni pomáhat brigádníci, služby zajišťoval standardní tým pracovníků.