„Zastupitelé schválili výkupy soukromých pozemků pod uvedenou komunikací. Proto v současné době vše vyměřujeme a připravujeme smlouvy na výkup, abychom mohli silnici opravit,“ vysvětlil starosta Jan Kronika.

Podle jeho slov jednala radnice s majiteli dotčených pozemků, kterých je celkem sedm, na společném setkání. Všichni až na jednoho přislíbili, že zmíněné pozemky městu odprodají, a to za cenu 50 korun za metr čtvereční. Pokud se však vedení radnice nepodaří se zmíněným jedním majitelem, kterému se cena zdá příliš nízká, domluvit, oprava cesty u jeho pozemku skončí.

„Jedná se celkem asi o tisíc metrů čtverečních, takže město by pozemky celkem stály kolem padesáti tisíc korun,“ vysvětlil před časem na jednání zastupitelů místostarosta Zdeněk Fical. Lidé totiž na špatný stav cesty mezi svými domy upozorňovali již dříve. Vloni tam radnice nechala provést opravu vodovodu a kanalizace, čímž byla vozovka narušena a začaly se v ní objevovat nerovnosti. „Chceme odkoupení co nejvíce urychlit, aby byly práce provedeny do podzimu, nejpozději do října,“ uzavřel Kronika.