Jak uvedl místostarosta Zdeněk Mráz, úpravy se budou týkat jednak páteřní komunikace, která vede okolo rybníka Kaprového až k železničnímu přejezdu „U Kohoutů“, dále o cestu z Hradečku ke Zlaté stoce, takzvanou Šustovu alej. Poslední cesta v této lokalitě, která by měla být brzy opravena, vede z Hradečku k vlakové zastávce Třeboň – Lázně. „Tyto cesty byly ve většinovém majetku pozemkového fondu, který nám je v závěru roku 2016 převedl v rámci pozemkových úprav a nyní, když jsou v našem vlastnictví, se nabízí možnost je opravit s pomocí státního pozemkového úřadu,“ informoval místostarosta.

Malovaný ostrostřelecký terč ze sbírek Muzea Jindřichohradecka připomíná Marii Terezii na Uherském sněmu v roce 1741.
Marie Terezie se vrací do Třeboně díky výstavě

V blízkosti těchto cest vede také Stezka zdraví, kde v nedávné době došlo k prořezání některých stromů. „Staleté duby byly prořezány kvůli větší bezpečnosti procházejících turistů i místních. Tento úsek je totiž vyhledávaný jak cyklisty, tak i pěšími,“ uvedl.

Další úpravy se týkají katastrálního území v Branné, kde jsou již některé cesty vystavěny. Nově by se mělo jednat i o úpravy cesty z Branné k těžební ploše rašeliny. Podle informací Zdeňka Mráze časový odhad, kdy dojde k zahájení prací, nelze přesně stanovit, ale podání žádosti o provedení pozemkových úprav je v danou chvíli nutné, navíc ji ještě bude odsouhlasovat zastupitelstvo města. Zdeněk Mráz míní, že cesty si bezesporu rekonstrukci a vylepšení zaslouží. „Dlouhodobě nebylo s tímto majetkem nic děláno,“ dodal.