Jak poznamenal jeden z organizátorů Petr Písař, původně bylo přihlášeno družstev jedenáct, ale jednomu nakonec chyběl třetí do party. "Většinou soutěží stejné týmy jako v předchozích ročnících," dodal.

Hned na rozjezd byla pro všechny připravena nesoutěžní pivní štafeta, kdy postupně všichni členové týmu museli vypít připravený půllitr zlatavého moku. Po tomto zahřívacím kole přišla na řadu první disciplína, kterou bylo oblíbené lyžování. Na speciálně upravených "trojlyžích" se celý tým současně musel dostat přes hřiště k připraveným půllitrům, pivo vypít a opět dorazit do cíle.
Možná i proto, že se tato soutěž konala jako první, se všichni za pomyslnou cílovou pásku dostali bez úhony a poměrně rychle, když se jim podařilo správně koordinovat pohyby.

Další disciplínou, ve které nechybělo pití piva, byl pivní jump. Záludností této aktivity je pružné lano připevněné ke sloupu, které si soutěžící uváží kolem pasu a snaží se doběhnout k dostatečně daleko umístěné lednici. Z ní musí vyndat láhev piva a co nejrychleji ji vypít, dát do připravené basy a hlavně nesmí nezapomenout zavřít lednici. V tom všem jim ale zdárně brání právě pružící šňůra, která je neochvějně stahuje zpět k místu startu. Ani tady ale většina soutěžících problém neměla a když náhodou, členové týmu pomohli lano přidržet.

Právě pivní jump byl tradičně jednou z disciplín, do které se mohli zapojit také diváci. A přestože se soutěž jmenuje jednoznačně - Chlapi sobě - nechyběly mezi "amatérskými" soutěžícími také ženy. I když na prvenství nedosáhla, za svůj výkon se rozhodně nestyděla Monika Karlovcová z Polště. "Jako divák se tady účastním vlastně od malička od začátku," říká mladá žena, která připouští, že už dokonce s kamarádkami uvažovaly o tom, že se přihlásí jako tým. "Už to tady bylo, že soutěžily i ženy. Asi by to bylo náročné, ale na druhou stranu chlapi jsou tolerantní a holky nechávají pít malá piva. Tak uvidíme příští rok, třeba se přihlásíme.
Letos to beru jako trénink," smála se.

Stejně jako Monika Karlovcová se bavili i všichni ostatní diváci, kterých opět na hřiště v Polšti dorazilo požehnaně. Vždyť jak se již spoustu let shodují pořadatelé, při akci Chlapi sobě nejde ani tak o vítězství, jako o zábavu. Po pivním jumpu pak následovala trochu oddechová soutěž v hodu sudem, kdy si soutěžící mohli dát pauzu od piva, ale hned v následující disciplíně si to vynahradili. Soutěž sloní klus je jednou z těch, při kterých diváci doslova řvou smíchy. Soutěžící totiž mají za úkol nejprve se desetkrát na místě otočit v předklonu kolem zapíchnutého kůlu a poté se co nejrychleji dostat skrz připravené zavřené dveře, na druhé straně vypít pivo a zase se vrátit zpět. Naštěstí pro všechny se při tom všem myslí i na bezpečnost a soutěžící si před startem nasazují motocyklové helmy. I letos se mnohým vyplatilo mít je na hlavě.

Všech sedm disciplín včetně "Popelářů", "Lachtanů" a pití piva na ex nejlépe zvládl tým Seven Green, který tak obhájil prvenství z loňska. Druzí skončili chlapi z týmu loňského nováčka soutěže Pivní pohotovost a třetí místo tentokrát patřilo Batolatům, která moc dobře vědí, jak chutná vítězství, neboť se jim již v minulosti zvítězit také podařilo.

Petr Písař již nyní slibuje, že do příštího ročníku připraví novinky. „Zase se to líbilo, ale už jsme se domluvili na nějakých vylepšeních,“ uzavřel tajemně.