Pondělí

Dačice – Letošní 65. výročí osvobození od fašismu si připomněli lidé na mnoha místech na Jindřichohradecku. Konec války byl v okrese velmi dramatický. Několik velkých neštěstí se v květnu roku 1945 odehrálo také v Dačicích.
Deník: V Dačicích opravili společný hrob na starém hřbitově. Je dobře, že o místa posledního odpočinku je postaráno.

Úterý

Slavonice – Nepořádek a rušení nočního klidu na některých místech ve Slavonicích vyvrcholily z pátku na sobotu ukradením dvou vlajek. V předvečer oslav 65. výročí od ukončení 2. světové války byly sice pomníky ve Slavonicích připravené k sobotnímu uctění památky válečných obětí, ale ráno chyběly dvě státní vlajky u pomníku Rudoarmějce
Deník: Bohužel se najdou vandalové, kterým není nic svaté, dokonce ani vlajky určené k uctění památky hrdinů.

Středa

Nová Včelnice – Doslova včelařské neštěstí se stalo v sobotu odpoledne, byť nešťastnou souhrou okolností, na katastru Žďáru, Vlčetína a Dívčích Kop. Způsobila je pravděpodobně nevhodná kombinace jinak pro včely neškodného postřiku.
Deník: Úhyn včel je smutný za každých okolností, a to nejen proto, že bude méně medu. Bohužel nešťastné náhody se stávají i v jiných odvětvích, než jakým je zemědělství.

Čtvrtek

Slavonice – Společný slavonický sen se začíná naplňovat. Pěveckému sboru Viva la bella se podařilo získat finance na festival do kanadského Powel River, kde bude reprezentovat Českou republiku. Protože je festival až v Kanadě, jsou náklady velmi vysoké, sbor už proto před časem vyhlásil finanční sbírku.
Deník: Je s podivem, že se dnes najdou tak dobří lidé, kteří jsou ochotni podpořit děti v reprezentaci na kanadském hudebním festivalu. Obdivuhodný je rovněž výkon studenta, který na festival získal 30 tisíc korun.

Pátek

Jindřichohradecko – Od víkendu si může každý návštěvník historického objektu ve správě Národního památkového ústavu (NPÚ) vyžádat v jeho pokladně takzvaný věrnostní návštěvnický pas. Na Jindřichohradecku se to týká zámků Jindřichův Hradec, Červená Lhota, Dačice, Třeboň a hradu Landštejn.
Deník: Nasbírat čtyři razítka bude pro turisty snadné. Vždyť jen v Třeboni mohou získat razítko zámku a hrobky. Jistě pak ocení, že budou mít vstup na pátou památku zdarma.