Stanislav Mrvka, ČSSD: „První překvapení a úžas je už za námi a jsme opět v reálu. Nyní přemýšlíme, jak zúročit tu ohromnou důvěru, kterou do nás voliči doslova nasypali. Budeme se snažit vše řešit tak, aby lidé neměli důvod se domnívat, že nás volili zbytečně.

Vladislav Burian, SNK – ED: „Druhé místo je pro nás bezesporu úspěchem a já bych za něj chtěl poděkovat jednak jménem všech našich kandidátů a jednak také osobně, protože cítím závazek k těm, kteří mi dali hlas.Budu doufat v to, že se město bude i nadále ubírat správným směrem. Co se týká povolebního uspořádání, tak věřím, že ačkoliv má ČSSD 13 křesel, tak bude vést se všemi jednání o případné koalici."

Vladimír Prokýšek, KSČM: „Zhodnocení je jednoduché. Vše teď záleží zejména na ČSSD, koho si vybere za koaličního partnera. My jsme zvyklí pracovat v opozici a trochu si myslím, že to tak dopadne i tentokrát. I když je pravda, že já bych jako optimální viděl, kdyby byly v radě poměrně zastoupeny všechny strany. Není přeci důvod část voličů opomíjet.Jinak jsme s volebním výsledkem spokojení a rozhodně jsme nijak nepropadli, za což patří našim voličům velký dík."

Tomáš Blábolil, ODS: ,,Děkujeme všem, kteří nás podporovali. Vítězům voleb gratulujeme a přejeme jim hodně zdaru."

Vojtěch Duba, TOP 09: „S naším výsledkem jsme spokojení. Uhájili jsme dva mandáty, a to dokonce s lepším výsledkem než před čtyřmi lety, za což bych chtěl našim voličům poděkovat. Navíc došlo k tomu, po čem jsme volali. Do zastupitelstva se dostala nová politická generace a odešla většina ze skupiny prvních polistopadových zastupitelů."

Jiří Toufar, Ano 2011: „Musím přiznat, že výsledek je pro nás trochu zklamáním. Čekali jsme alespoň tři nebo čtyři mandáty a nakonec máme dva. Na to, že jsme nováčci, to ale není špatné. Co se týká možné koalice, tak zatím nás nikdo neoslovil, ale čekáme, že se s námi vítěz voleb spojí. Proti nikomu jsme se nevyhraňovali a na jednání jsme připravení."

Pavel Vejvar, Volba pro město: „Volby dopadly, tak jak dopadly, výsledky už jsou všem známé. Volba pro město děkuje za hlasy všem našim voličům a gratulujeme vítězům."