I letos se bude soutěžit ve třech kategoriích, kdy se bude hodnotit květinová výzdoba oken, balkónů, teras a průčelí v rodinných a bytových domech a také úprava předzahrádek a okolí domů.

Soutěž startuje 1. června a potrvá do 31. srpna. Zájemci se mohou přihlásit prostřednictvím formuláře z Dačického zpravodaje, v Infocentru nebo na webových stránkách města www.dacice.cz.

Podle starosty Karla Macků je cílem především podpora aktivního přístupu místních obyvatel k péči o životní prostředí ve městě. „Chceme také podpořit zájem a snahu o vytvoření hezkého a příjemného místa k bydlení,“ dodal.

Podle vedoucí odboru kultury Naděždy Mastné, která soutěž pořádá, se každoročně hlásí kolem pětadvaceti soutěžících z Dačic i místních částí. „Někteří soutěží každý rok, ale hlásí se i noví. Je tady hodně hezkých oken,“ říká a chválí, že všichni účastníci jsou vždy příjemní a vstřícní. „Cílem je takové to zkrášlení města a soutěžící k tomu tak i přistupují, že jednak dělají ty kytičky radost jim, ale i město je díky tomu hezčí,“ vyzdvihla.