Až do ledna 2010 se o prozatímní provoz se starali zaměstnanci Nemocnice J. Hradec a vedením byl pověřený František Burián. Od února 2010 stojí v čele jako předseda představenstva Miroslava Člupková.

„Za pět let existence společnosti došlo k řadě rekonstrukcí budov, provozů a částí areálu nemocnice. Opakované pokusy o rozšíření činnosti zdravotní pojišťovny neakceptovaly a tudíž nemocnice provozuje 56 lůžek léčebny dlouhodobě nemocných, osm lůžek sociálních a ambulance rentgenologickou, interní, gastroenterologickou, alergologickou, rehabilitačního lékařství a  lékařskou pohotovostní službou pro dospělé a pro děti a dorost," vypočítává Miroslava Člupková.

Více než třicet zdravotnických soukromých subjektů provozuje své služby v areálu nemocnice v nájmu.
Obyvatelé Dačic většinou změny v nemocnici zaregistrovali a vítají. Ale přesto ne všichni služeb špitálu využívají. Jako například Jitka Denková, která s akutními případy jezdí raději přímo do nemocnice třeba v Jihlavě. „Do nemocnice v Dačicích nechodíme, děti jsou velké a ta potřeba taková není. Navíc zde není tak široká nabídka specialistů, zajíždějí třeba jen jednou týdně, což je někdy málo a  pak jsou plné čekárny. Na druhé straně třeba rehabilitace se hodně změnila a je opravdu dobrá," říká Jitka Denková, která je zároveň i předsedkyní občanského sdružení Dačický zvoneček, které se snaží začlenit děti i dospělé se zdravotním postižením do společnosti a sídlí v prostorách nemocnice.

„S vedením vycházíme velice dobře, byli jsme rádi, že nám umožnili zde fungovat, se vším nám vyšlo vstříc, ale prostory jsou pro nás již malé a nyní jsme sehnali větší. Takže se stehujeme," dodala.