V sobotu se budou bavit děti v Domaníně, kde program začíná v 15 hodin u obecního úřadu. Odtud účastníci vyrazí na šipkovanou.
Další program se pak odehraje na víceúčelovém hřišti u myslivny. Zábava a soutěže budou připraveny pro děti všech věkových skupin.
Na závěr budou vyhlášeni vítězové soutěží v jednotlivých kategoriích.

Na cestu pohádkovým lesem se v sobotu mohou vypravit také děti ve Slavonicích. Zájemci se mohou registrovat v zahrádkářském areálu na Strážném vrchu od 13 do 15:30 hodin. Poté se vydají na přibližně pětikilometrovou cestu lesem Strážný vrch, kde budou pro děti připravena pohádková stanoviště, na kterých budou plnit zábavné úkoly. Na každého čeká sladká odměna a diplom.

Oslava Dne dětí se v sobotu koná také v zámeckém parku v Dačicích. Ve 14 hodin se tady můžete vypravit na procházku pohádkou.

Další oslavy jsou pak připravené na neděli. V Zooparku Na Hrádečku v Horní Pěně začíná zábavné odpoledne ve 13 hodin. Těšit se můžete na plno her, dobré jídlo, pití i muziku. Chybět nebude ani skákací hrad, jízda na velbloudovi nebo malování na obličej. Navíc budou k vidění i nová zvířátka, například hyeny skvrnité, vlci eurasijští a další. Děti mají vstup zdarma a Lvi Leo a Tom oslaví své první narozeniny.

Den plný her a zábavy si pro děti připravili na neděli také v Lomnici nad Lužnicí na Farské louce. Ve 14 hodin vypukne program, ve kterém se můžete těšit na Zorb koule, balónkovou show, hasiče, opičí dráhu, malování na obličej a další stanoviště připravená s místními spolky pro všechny děti. V 17 hodin začne představení Podivuhodná dobrodružství v podání šermířské skupiny Bratři z Růže.

Slavit se v neděli bude také v Suchdole nad Lužnicí. V okolí kulturního domu na děti od 14 hodin čekají hry a soutěže, mohou si vyzkoušet lukostřelbu, zaskákat si na trampolíně nebo zkusit lezeckou stěnu. Připravena budou i dětská autíčka nebo jízda na kladce.