Vítání léta s Mildou Dubulíkem, maskotem Domu přírody Třeboňska, se konalo podruhé. „Loni jsme šli trasu podle Mildova průvodce a bylo to moc pěkné. Jen počasí bylo dost podobné tomu dnešnímu, bylo hrozné vedro," zmínila Miloslava Jelonková z třeboňského odboru kultury.

Letošní vítání léta se odehrálo v zámeckém parku, kde na děti čekali skřítkové s nejrůznějšími úkoly. Za jejich splnění dostali soutěžící vždy písmenko do tajenky a když ji celou vyluštili, čekala je odměna.

Zasoutěžit si a pobavit se přišel i Lukáš Bureš, který do Třeboně jezdí z Prahy každé prázdniny za babičkou a dědou. „Těším se, že o prázdninách vyrazíme někam z Prahy a že budu u babičky a dědy, kde budeme dělat různé hry. Taky mě baví sbírat houby a těším se na borůvkové knedlíky," rozpovídal se prvňáček.

Jeho babička Dagmar Hlaváčková dodala, že vnoučata ještě pojedou na tábor nedaleko Veselí nad Lužnicí. „Myslím, že je dobře, že tam pojedou. Rozšíří si tam obzory a zvyknou si na kolektiv," míní. „Jinak budou hodně u nás, jako každý rok. Vždycky se těší, až půjdou sami ráno pro čerstvé housky," usmívá se.

Děti většinou tráví léto právě u prarodičů nebo na letních táborech, což potvrzuje i Silvie Jinochová z Nové Včelnice. „Naše děti jsou převážně doma, pak nějaký ten tábor, babička s dědou si je vezmou. Podnikali jsme různé výlety, ale to jsem ještě byla na mateřské. Ale letos máme premiéru, jelikož jsem nastoupila do zaměstnání," vypověděla mladá maminka.

Na výlet se můžete s dětmi o prázdninách vypravit opět do Třeboně, kde na 20. července chystají novinku v podobě noční strašidelné cesty radniční věží, kde na děti čekají strašidla z pověstí.

Anketa.

Petra Lejtnarová