Celodenní program bude zahájen již v 8 hodin dětským rybářským závodem na řece Nežárce pod městským parkem. Rybaření je určeno pro děti do 15 let. Po slavnostním zahájení ve 13 hodin již budou děti soutěžit, malovat, zpívat, zhlédnou různá představení a pohádky. Na organizaci této akce se spolu s městem opět podílejí dětské, zájmové, či sportovní organizace a různá občanská sdružení, které v Hradci působí. Připravují pro děti soutěže, hry, sportovní aktivity a ukázky své činnosti. Děti s rodiči se budou moci zúčastnit i kejklířských vystoupení, obdivovat oživlé sochy, zatančit si s tančícími chůdaři při jihoamerických rytmech, zúčastnit se lovu obřího pavouka a desetinohého draka.

Nová Bystřice – Rovněž na novobystřickém fotbalovém hřišti zítra vypukne od 14 hodin loučení s prázdninami. Na pořadu budou nejrůznější hry, pohádka Princ Jaromil, písničky z pohádek s Kristýnou Vackovou a Monikou Dědičovou, skákací hrad a ukázky z vojenské historie.

Dačice – Koupaliště a prostory kolem rybníku Vražda se stanou sobotním dějištěm dačického loučení s dvěma měsíci prázdnin. Od 10 do 17 hodin budou mít děti k dispozici skákací hrad, nafukovací skluzavku a lezeckou stěnu. Od 15 hodin bude pro děti zadarmo vstup  na koupaliště, od 14 do 16 je čeká Kabaret smíchu, poté vystoupí dačické hudební mládí a večer udělá tečku kapela Stonožka.