První letošní lyžovačky by se mohli dočkat již dnes v Hradišti nedaleko Nové Bystřice. Včera to potvrdil správce tamního skiareálu Michal Hána. „Právě jdeme rozhrnovat hromady připraveného sněhu a uvidíme kolik toho máme," informoval správce, který věří, že vše je na správné cestě. „Zatím to vypadá dobře, takže vlek bychom mohli spustit už ve středu od 13 hodiny. Během dne to ještě upřesníme na našich internetových stránkách," doplnil Michal Hána.

Sněžná děla chrlí sníh i na sjezdovku v Mrákotíně. Tam by se podle Libora Hýky, který má její provoz na starosti, mohli lidé také dočkat každým dnem.

„Od soboty naplno zasněžujeme, a když vše půjde dobře, mohli bychom to o víkendu spustit," doufá Libor Hýka, ale dodává, že vše teď záleží hlavně na počasí.

„Potřebujeme, aby mrzlo ještě minimálně dvě noci. Nesmí přijít žádný déšť nebo obleva. Průběžně ale aktualizujeme náš web, kde včas oznámíme, jak to vypadá," dodal vlekař.

Smolnou sezonu zažívají provozovatelé vleku na vrchu Čihadlo u Horní Radouně, i když ještě před pár dny vypadalo podle jednoho z nich Jiřího Šívra vše slibně.

„Ze soboty na neděli to bylo snad nejlepší zasněžování za posledních deset let. Podařilo se nám udělat asi dvě třetiny sjezdovky. Pak se ale projevilo sucho a vyskytly se potíže s přísunem vody do děl. Zatím to tedy na provoz nevypadá," vysvětlil příčinu potíží na radouňském svahu Jiří Šívr a doporučil sledovat stránky skiklubu Čihadlo, na kterých budou lyžaři informováni o případných změnách.