Před třemi roky od tohoto plánu město ustoupilo a nyní se chce pokusit namísto toho získat dlouhodobého nájemce.

Místostarosta Josef Pindroch vysvětlil, že nově by smlouva o pronájmu měla být na dobu neurčitou, což by mělo nájemce lépe motivovat a dát jim více prostoru pro rozvoj a investice. S těmi chce navíc město autokempu pomoci.

„V posledních dvou letech jsme do kempu již poměrně dost investovali a chtěli bychom v tom pokračovat i letos," zmínil. V minulých letech došlo mimo jiné k vylepšení sociálních zařízení. Letos by mělo dojít k elektrifikaci venkovních prostor, což uvítají zejména hosté v karavanech.

Přestože je město s dosavadním nájemcem Jiřím Neubauerem spokojené, rozhodlo se vyhlásit nové výběrové řízení. On sám zatím o přihlášení jasno nemá. „Zatím to zvažujeme," říká Jiří Neubauer, jehož rodina má kemp v nájmu již od roku 1990.

„Je ale dobře, že se konečně město začalo o kemp více starat a investovat," dodal.

Kdo bude letos třeboňský autokemp u Opatovického rybníka provozovat bude jasné až na začátku března. Jak dodal místostarosta Josef Pindroch, kemp má podle něho pro město stále smysl. "Ze statistik je jasné, že klientů je dost a víc než polovina z nich sem jezdí opakovaně," vyzdvihl.