Již o nadcházejícím víkendu se mohou obyvatelé i návštěvníci Třeboně těšit na již 21. ročník festivalu Okolo Třeboně.Od pátku do neděle si organizátoři nejenom hudebního festivalu nachystali opět bohatý program, který je letos především ve znamení chutí, vůní a samozřejmě hudebních a divadelních vystoupení.

Návštěvníci se mohou mimo jiné těšit na vystoupení kapel Sto zvířat, Nezmaři, Bacily s Václavem Neckářem nebo domácích Třeboňských pištců. Koncertovat se bude v sobotu a v neděli vždy od 18 hodin na zámeckém nádvoří.

Ti, kteří dávají přednost divadlu, se mohou těšit již v pátek od 19 hodin na představení z dílny Divadla Járy Cimrmana Němý Bobeš. V rámci programu je naplánováno i autorské čtení na téma politická detektivka. Svá díla představí v Dadaclubu v třeboňské Besedě Michal Viewegh a David Jan Žák.

Na své si přijdou i sportovci. Cykloturistický závod a Běh Járy Cimrmana jsou na programu v sobotu na náměstí T. G. Masaryka.

Milovníci jídla si mohou vychutnat nejen oficiální pokrm celého festivalu, kterým jsou opět kapří hranolky, ale i speciální festivalové koláče nebo 10 druhů zmrzliny.

Petra Jouzová