Shodit nějaké to kilo a začít žít zdravěji patří ostatně již tradičně k jednomu nejfrekventovanějších novoročních předsevzetí.

Do nejrůznějších fitcenter, posiloven a veřejných tělocvičen dorazilo začátkem roku i nebývalé množství Hradečáků, kteří se rozhodli zatočit s podkožním tukem.

„To je situace, kterou lze pozorovat každý rok, ale musím říct, že stále více lidí vytrvá déle než jen několik týdnů v lednu. Celkově lze říct, že zájem o cvičení v Jindřichově Hradci neustále stoupá. Dokonce do té míry, že kapacita našeho fitcentra přestala stačit a nyní budujeme ještě jedno v těsném sousedství toho původního," říká majitel fitcentra Energy na jindřichohradeckém sídlišti U Nádraží Čestmír Kolář.

Podle něj se v poslední době změnila i skladba těch, kteří fitcentra navštěvují a posilovny už nejsou jen doménou dvoumetrových svalovců.

„Hodně stoupl zájem o kondiční cvičení. Kvůli sedavému způsobu života má totiž stále více lidí problémy například s bolestí zad. Také výrazně přibylo těch, kteří využívají služeb osobního trenéra, který jim poradí jak vlastně cvičit správně," tvrdí Čestmír Kolář.

Na dračku jdou prý i různé potravinové doplňky, které podporují rychlejší úbytek hmotnosti. „Spalovače tuku se hodně prodávají celoročně, ale v tomto období samozřejmě více. Pokud jsou užívány zodpovědně, tak  v kombinaci s tělesnou aktivitou určitě pomohou," konstatoval majitel fitcentra.
Na nedostatek návštěvníků si nemůže naříkat ani další i z jindřichohradeckých fitcenter. „Většinu naší klientely tvoří ženy a tomu odpovídá i skladba naší nabídka. Mezi nejpopulárnější patří třeba cvičení na trampolínách, kick  box, aerobik nebo power jóga. Na to, že v lednu si chodí zacvičit více lidí, jsme si už zvykli. Je to každoroční trend," zmínila Jarmila Šelongová, provozovatelka Fitka Eden, které sídlí v jindřichohradecké Jarošovské ulici.