To Miloši Vystrčilovi volal jeho soupeř, poražený kandidát na senátora za KDU-ČSL Michal Stehlík, dačický zastupitel. To aby mu pogratuloval.

„Byl to velmi zajímavý střet, hodně jsem se od vás naučil, myslím, že jste používal metody, na které jsem nebyl připravený, ale naštěstí to dobře dopadlo, děkuji, na shledanou," mluvil do sluchátka ke Stehlíkovi v plné zasedací místnosti jihlavského sídla ODS v Brněnské ulici Vystrčil. Pak už se místností rozezvučel výstřel špuntu od šampaňského a bouřlivý potlesk s hvízdotem.

1 030 VOLIČŮ
Miloš Vystrčil získal ve druhém kole senátních voleb celkem 53,37 procenta hlasů. Jeho protikandidát Michal Stehlík 46,62 procenta. Volební účast v tomto kole byla žalostná, a to pouhých 14,96 procenta. O vítězství tak nakonec rozhodlo pouhých 1 030 voličů, které Miloš Vystrčil získal navíc. Pro Vystrčila totiž v jihlavském volebním obvodě číslo 52 hlasovalo 8 144 lidí, pro Stehlíka 7 114 voličů.

„Chci vám všem poděkovat, především voličům, řekl bych, že dali přednost práci před sliby, toho si velmi vážím. Je vidět, že když se něco dělá pořádně, lidé tady na Vysočině to dokáží ocenit. Chci poděkovat také svojí rodině, protože to, co se mnou zažívala poslední měsíce, nebylo jednoduché," vyjádřil se bezprostředně po výsledcích voleb staronový senátor Miloš Vystrčil. Zároveň poděkoval svému volebnímu týmu, a zejména lidem z jihlavské ODS.

Skutečně to nebylo jednoduché, ale chtěl bych ocenit i své protikandidáty, zejména svého protikandidáta ve druhém kole Michala Stehlíka, protože pracoval skutečně velmi výkonně a intenzivně, ostatně je to vidět i na výsledku ve druhém kole, kdy se dotahoval. Tím pádem si cením vítězství ještě více," řekl Vystrčil.

V prvním kole senátních voleb získal Michal Stehlík celkem 16,2 procenta hlasů, Miloš Vystrčil vítězných 25,71 hlasů.

OTÁZKY NA PRÁCI
Co během své vítězné řeči staronový senátor kritizoval, bylo to, že by do budoucna daleko více uvítal, kdyby se média začala více zajímat o to, co ten, kdo se do politického souboje pouští, dělal předtím.

Hrozně bych to ocenil, protože já jsem nikdy za celé období během kampaně nedostal otázku, jakou mám účast na zasedání senátu, kolikrát jsem vystupoval nebo zda jsem předkládal nějaké pozměňovací návrhy nebo jak jsem byl aktivní. O to se se nikdo nezajímal, a to mě velmi zarazil. Přesto si to lidé nejspíše našli a ocenili to v těchto volbách. Kdy jindy bych toto měl říct, než když jsem vyhrál. Můžu se radovat a říct to i kvůli některým svým kolegům, kteří třeba nevyhráli, a to i přesto, že tvrdě pracovali," dokončil svou vítěznou řeč v sobotu odpoledne senátor.