Na přelomu roku občanské sdružení, které zaštiťuje mládežnický hokej, dokonce žádalo město o mimořádnou třísettisícovou dotaci, s jejíž pomocí chtělo uhradit dluhy za pronájem ledové plochy. Tu však nejdříve rada a posléze i zastupitelstvo zamítly, neboť v rozpočtu na něco takového nebyly vyčleněny žádné finanční prostředky. V současné době mládežnický hokej dluží Službám města Jindřichův Hradec, které spravují zimní stadion, více než 600 tisíc korun.
Pokud by však své závazky vůči městu včas nevyřešil, mohl by se s největší pravděpodobností rozloučit s penězi z grantu, o nichž se bude rozhodovat již v řádu týdnů. Jedinou možnou cestou tak bylo požádat o splátkový kalendář o němž, jak informoval místostarosta Bohumil Komínek, ve středu rozhodovali radní. „Do určité výše by si o tom mohly Služby města rozhodnout samy, ta ale byla překročená, takže se tím musela zabývat valná hromada, a tou je v tomto případě právě rada města," vysvětlil Bohumil Komínek. Dodal, že radní splátkový kalendář povolili. „Jde mimo jiné o to, že Vajgar tímto svůj dluh vůči městu uznal a bude se jej muset snažit nějakým způsobem vyrovnat. My v tomto případě nechceme postupovat formou nějakého mimořádného příspěvku, jak tomu bylo v minulosti zvykem," objasnil místostarosta, který si neodpustil ani drobnou kritiku hokejistů.
„Máme tu i jiné spolky z oblasti spolku či kultury, které zkrátka dělají to, na co mají. A otázkou je, zda hokejisté potřebují využívat ledovou plochu zejména na tréninky opravdu v takové míře. Například házená v prosinci, kdy viděla, že těch peněz nemá tolik, využívala halu minimálně, hodně trénovala venku, něco přispěli rodiče. I to je důvod, proč dluh nemá v žádném případě takový, jako v minulých letech," vyzdvihl Bohumil Komínek.
Takový přístup však v případě hokeje není podle výkonného ředitele KLH Vajgar Františka Dvořáka možný.

Dle názoru Františka Dvořáka lední hokej společně s plaváním patří ke sportům, který má své specifické tréninkové požadavky.
„Napůl se to dělat nedá. Kdybychom měli mít času na ledu opravdu tolik, kolik potřebujeme, bylo by to ještě asi o třetinu více než teď. Už nyní jsme udělali úsporná opatření, kdy některé třídy trénují společně. Ale to je, jak vám každý řekne, cesta do pekel," zdůraznil František Dvořák.
Ten je prý také pro to, aby město přistupovalo k nájmům svých sportovišť jinak. „My jsme navrhovali, aby město zajistilo tréninky všem zdarma a rozdělovaly se až peníze, které zbudou. Vím, že hokej stojí o mnoho více než třeba fotbal, ale i tak by to bylo spravedlivější, než se stále bavit o absolutních číslech," míní hokejový funkcionář.