Podle místostarosty Bohumila Komínka zde město počítá se zřízením domu s pečovatelskou službou, kde by mohli najít útočiště zejména starší občané.

Dům samotný získalo město zpět do svého majetku poměrně nedávno, když jej odkoupilo od jednoho místního lékaře poté, co mu jej před několika lety samo prodalo.

Tento krok se tehdy setkal s kritikou především opozičních poslanců, jako například komunisty Tomeše Vytisky, kterému se nelíbila nejen cena, ale i to, že nebyl vypracován konkrétní projekt toho, co s budovou bude. „Je třeba si například uvědomit, že za tu dobu klesly ceny nemovitostí zhruba o 25 procent," poznamenal tehdy. Vedení města však dostálo svému slibu, který v té době dalo, a úmysl na zřízení domu s pečovatelskou službou začíná dostávat konkrétní obrysy. S jeho zbudováním by měly pomoci i dotace.

„Dům bude samozřejmě bezbariérový a celkové náklady se podle projektu mají pohybovat do výše patnácti milionů korun. Zhruba pět milionů bychom ale chtěli získat na dotacích," vysvětlil Bohumil Komínek.

Ten navíc dodal, že rekonstrukce by mohla začít už letos. „V letošním rozpočtu sice nemáme připravené na tuto akci velké prostředky, ale pokud by byla přiznaná dotace, budeme ji muset prostavět v tomto roce. Zbytek bychom potom investovali z vlastních prostředků příští rok," objasnil místostarosta.