Radní města se v tomto týdnu zabývali přípravou harmonogramu projednávání návrhu rozpočtu na rok 2018. "Připravovali také střednědobý výhled rozpočtu na roky 2019 a 2020," uvedla mluvčí radnice Karolína Průšová. Podle jejích informací by měl být návrh rozpočtu na příští rok předložený zastupitelům na jejich jednání 20. prosince letošního roku.

"Rada města projedná návrh rozpočtu poprvé dne 8. listopadu a poté bude návrh rozpočtu zaslán zastupitelům města a členům finančního výboru. Druhé čtení návrhu rozpočtu proběhne po pracovní schůzce zastupitelů města dne 29. listopadu. V souladu s novelou zákona o rozpočtových pravidlech je harmonogram proti minulým letům rozšířen o přípravu a projednávání rozpočtu a střednědobého výhledu rozpočtu příspěvkových organizací," doplnila Karolína Průšová.

Téměř nepředstavitelně rozlehlé prostory pivovaru v posledních týdnech prokoukly. Sutiny a trosky po požáru jsou už téměř vyklizené.
OBRAZEM: Ruina pivovaru už je téměř celá vyklizená



Finančně nejvíc náročnými akcemi rozpočtů v příštích letech budou bezpochyby oprava Mlýnské ulice, kde se v letošním roce nečekaně sesula zvětralá skála pod silnicí, a také komplexní přestavba zámeckého pivovaru. Až do 31. srpna běží anketa úřadu, ve které se lidé mohou vyjadřovat k tomu, co by se vlastně s pivovarem mělo stát.