Jako preferovaný sport si hradecký basketbal připíše na své konto půl milionu korun. Nerozdávalo se pouze v oblasti sportu, ale peněz se dočkaly i spolky, které se ve městě starají o kulturní vyžití.

„Cílem tohoto opatření je podpora kulturních a zájmových organizací při pořádání kulturních a společenských akcí v Jindřichově Hradci určených pro širší veřejnost. Pro tento rok byla do tohoto opatření zařazena také možnost žádat o dotaci na publikační činnost," podotkla tisková mluvčí radnice Karolína Průšová s tím, že na jednorázové kulturní akce bylo uvolněno 90 tisíc korun.

Trn z paty byl vytržen házenkářkám. Seniorské družstvo bylo totiž z důvodu formálních pochybení původně bez dotací a vedení klubu dokonce zvažovalo jeho konec. Radní však nyní doporučili zasponzorovat házenkářky částkou 350 tisíc korun, což fakticky odpovídá příspěvku, který oddíl od města každoročně dostává. Pokud by k tomuto kroku nedošlo, házenkářskému oddílu by to způsobilo existenční problémy.

Předsedkyně klubu Jaroslava Krupicová proto postup radnice kvituje, přestože definitivní slovo budou mít zastupitelé, kteří se sejdou v polovině října. „Pokud to zastupitelé schválí, je to pro nás více než dobrá zpráva. V současné době již skutečně finančně skomíráme, omezujeme veškeré výdaje i tréninky. Jestliže bychom žádné peníze od města nedostali, mohlo by to znamenat i konec celého klubu," uvedla předsedkyně klubu Házená Jindřichův Hradec.