Jihočešky totiž v Praze podlehly HC Háje 20:21, přestože nad soupeřkami skoro po celý zápas vedly. Domácí hráčky sice v první půli vzdorovaly, přes osm prvních minut držely bezbrankový stav, pak dokonce měly k dobru dvě branky, ale na přestávku už šly s jednobrankovým náskokem hostující házenkářky.

Ty po obrátce získaly až osmigólový odstup (16:8) a vypadalo to na klidný zisk dvou bodů. Možná přílišná suverenita a pomyšlení na to, že už se nemůže nic stát, obzvlášť když Háje měly na soupisce jenom 7 hráček, byly příčinami ve všech směrech lajdácké poslední čtvrthodiny, v níž jindřichohradecký celek inkasoval 13 branek a jen 4 vstřelil. Ještě dvě a půl minuty před koncem vedl 20:18…

HC Háje Praha – Házená J. Hradec 21:20 (7:8)
Branky: Kušnerová 7, Kosařová 4 – Březinová 9/4, Tržilová 4, Florková 3, Jírová 2/1, Rytířová 1, Plucarová 1. Vyloučení: 3:5. Žluté karty: 3:1. Rozhodčí: Novotný – Pospíšil, 40 diváků.

Na jaře Házená JH odehrála čtvrté utkání, z toho vyhrála jediné. V tabulce je sice stále na 4. místě, ale soupeři ze zadních pozic se začínají přibližovat. Kladnou zprávou z nepovedeného pražského duelu je návrat do sestavy Kláry Florkové, jež nastoupila poprvé od loňského dubna. Kuriózní náhodou je fakt, že jejím posledním soupeřem byly též Háje.

Roman Pišný