Od pátku je proto také vyvěšený na úřední desce a všichni občané k němu mohou uplatnit své připomínky, a to buď písemně do 21. ledna, nebo ústně přímo na jednání zastupitelstva.
„Návrh rozpočtu se na první pohled zdá jako minusový. Schodek bude financován z přebytku hospodaření minulých let," informovala o navrhované podobě rozpočtu jindřichohradecká místostarostka Petra Blížilová.
Proč se více než stomilionové saldo v návrhu objevilo, blíže objasnil místostarosta Bohumil Komínek. Poznamenal, že je to zapříčiněno zejména tím, že v minulém roce se nepodařilo vyčerpat všechny prostředky na investiční akce města a peníze tudíž přecházejí do letošního roku. „To, že peníze nebyly na rozvoji vyčerpány, ovšem neznamená, že by se nic nedělalo. Máme zde však některé větší investiční akce, mezi něž lze řadit například výstavbu rozhledny v Děbolíně nebo rekonstrukci staré radnice, které ještě nejsou uzavřené a fakturovány budou až letos. Osobně věřím, že se v budoucnu podaří netlačit to před sebou a peníze nepřevádět, ale letos je ta situace trochu specifická," vysvětlil Bohumil Komínek.
Jak již dříve oznámil starosta Stanislav Mrvka, bude mezi největší investice letošního roku patřit dostavba kanalizace v Buku, dlouho očekávaná rekonstrukce ulice U Nemocnice a také komunikace v Otíně.