Kupodivu tentokrát správci hřbitovů nezaznamenali ani žádné problémy s vandaly a chováním, které opravdu na místo posledního odpočinku nepatří. Vysokou návštěvnost na hřbitově potvrdil například ředitel třeboňských Technických služeb Vladimír Janíček. „Na dušičky jsme měli otevřeno nonstop i přes noc a nápor byl velký. Žádné náznaky vandalismu, ani stížnosti na krádeže jsme ale nezaznamenali," uvedl. Nyní na třeboňském hřbitově opět platí zimní otevírací doba a další zvýšený provoz se podle Vladimíra Janíčka očekává v předvánočním čase.
Stejná situace byla také třeba na hřbitově v Dačicích. „Žádné excesy jsme neměli," sdělil ředitel Technických služeb Dačice Mojmír Holec.

Na dačickém starém hřbitově byl letošní svátek Památky zesnulých významný v tom, že se zde konalo barokní Requiem ve znovu otevřené opravené kapli svatého Rocha.

Dušičkový víkend se nijak nevymykal předchozím rokům ani na jindřichohradeckém hřbitově. Podle vedoucí správy pohřebišť a krematoria Hany Palusková byli lidé i trochu ukázněnější. „Možná i díky policistům, kteří se zde často objevovali, ale i strážníkům nám dosud nikdo nehlásil nějakou krádež. Dokonce přišla do kanceláře i paní s tím, že na sousedním hrobě leží kabelka a nikde nikdo. Za nedlouho přiběhla nešťastná majitelka tašky s otázkou, zda ještě existují hodní lidé. Mohli jsme říci, že ano," popsala příhodu.

Dodala, že pracovníci hřbitova soustavně vyprazdňovali nádoby na odpad a přistavený byl i kontejner, aby nevznikaly nevábné hromady z použité výzdoby na hrobech.