Ledovka potrápila nejenom řidiče, ale i chodce. A chirurgické ambulance měly napilno.
To potvrdil i majitel ambulancí v Jindřichově Hradci a v Dačicích lékař Tomáš Albrecht: „Úrazů dnes máme skutečně víc. Nejčastěji se jedná o zhmožděniny kolen, zad ale i dalších částí těla."

Také v ambulanci chirurgického oddělení jindřichohradecké nemocnice zdravotní personál ošetřil více úrazů v důsledku pádu na ledovce. Jak uvedl lékař Michal Cihla, jednalo se hlavně o drobnější úrazy. „Ale ošetřili jsme i pacienta se zlomenou dolní končetinou," sdělil.

Lidé klouzali snad úplně všude. Náročné bylo jednu chvíli i přejít po dlažebních kostkách jindřichohradecké náměstí Míru.

„Klouže to. Pořád se musím mít na pozoru, hlavně tam, kde je dlažba. Na parkovišti u muzea je vrstva ledu a tam je člověk dost bezmocný," naznačil ranní cestu do práce Jaroslav Petřík.

O nic lépe na tom nebyli ani motoristé, i když silničáři jezdili již zhruba od třetí hodiny ranní, kdy začalo pršet. „Na řadě míst to okamžitě přimrzlo, měli jsme problémy s ledovkou v Mutyněvsi, ale i třeba v Kamenném Malíkově," popsal službukonající dispečer jindřichohradecké správy a údržby silnic Petr Šulc.

Starosta Kamenného Malíkova Petr Dvořák vyjížděl do práce kolem 6. hodiny, a to byla silnice v obci posypaná: „Dalo se to zvládnout, ale pochopitelně cesta klouzala."

Naštěstí se řidičům na Jindřichohradecku dopoledne vyhnuly dopravní nehody. A kolem 10. hodiny již ledovka začala povolovat. Déle vydržela na silnicích 2. a 3. tříd.