13.02 hod. - Účet úterního dopoledne - čtyři nehody:
- V Třeboni na Světské hrázi u odbočky na pivovar se ráno střetla dvě auta a aktéři nehodu vyřešili na euroformulář.
- U Zdešova u Jarošova nad Nežárkou havarovala řidička, která se lekla zajíce na cestě a auto narazilo do stromu. Nikomu se nic nestalo.
- Před Člunkem ve směru od J. Hradce narazil vojenský landrover do stromu a jeden člověk se zranil.
- Tři sta metrů před Kunžakem narazila do stromu řidička s felicií. Musela zasahovat záchranka.

12.30 hod. - Podle informace z dispčinku jindřichohradeckých silničářů polevuje sněžení. Silnice 1. třídy jsou většinou mokré a bez zbytků sněhu. U 2. tříd je ujetá vrstva sněhu, často szelovatělé a krytá posypem.

9.24 hod. - Novosedly nad Nežárkou napadlo asi 10 cm sněhu a stále padá,fouká vítr a dělají se závěje. Poslal nám pan František. Děkujeme.
Můžete se přidat a pomoci nám mapovat aktuální situaci na Jindřichohradecku.

9.08 hod. - U Člunku je další dopravní nehoda, a to osobního auta se zraněním.

8.48 hod. - Aktuální sjízdnost:

silnice 1. třídy: rozbředlý sníh po chemickém ošetření, snížená viditelnost vlivem sněhových srážek
silnice 2. a 3. třídy:
zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem, snížená viditelnost

8.45 hod. - U Člunku hasiči vyprošťují havarované vojenské vozidlo, které narazilo do stromu. Bylo zde jedno zranění.

8.43 hod. - Do 10.25 hodin lze počítat s omezením na silnici 132 u obce Jarošov nad Nežárkou na hlavním tahu z J. Hradce na Pelhřimov, kde havarovalo osobní auto. Nehoda je bez zranění.

8.37 hod. - V Třeboni u odbočky k pivovaru je nehoda dvou osobních aut. která se obešla bez zranění. Řidiči by měli počítat s komplikacemi zhruba do 9.30 hodin.

8.34 hod. - Hasiči v pondělí zasahovali u dvou dopravních nehod. Hned ráno u Člunku, kde se na kluzké silnici srazila dvě auta a pak ještě večer u Otína - ve 20.53 hodin vyjeli k dopravní nehodě původně ohlášené s nutností vyproštění zraněných osob. U Otína havarovala řidička osobního automobilu, vyvázla však stejně tak jako její spolujezdkyně bez zranění. Vůz skončil v příkopu. Hasiči jej zajistili proti požáru a provedli kontrolu úniku provozních látek. Poté auto vytáhli zpět na vozovku. Zásah byl ukončen před 22 hodinou.

7.00 hod. - Na Jindřichohradecku do  úterního rána napadlo zhruba deset centimetrů nového sněhu, což komplikuje dopravu. U Dačic mezi Bílkovem a Dobrohoští brání od noci průjezdu vzpříčený kamion přes silnici. Zvýšená opatrnost je nutná i u Kunžaku, kde se od pondělního odpoledne tvoří ledovka

VÝZVA - pomozte nám informovat ostatní o aktuálním dění právě u vás. Napište, kolik u vás napadlo sněhu, pošlete fotografii, upozorněte na dopravní komplikace.

lenka.novotna@denik.cz